Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyi

Mədəniyyət üzrə Elmi-Metodiki və İxtisasartırma Mərkəzi

Milli mətbəx: Şakuka

Şakukaya bir də ləzgi pizzası deyirlər. Un, su, yumurta, kəsmik və göyərti - bütün bunları düzgün birləşdirsəniz, ənənəvi Qusar ləzgilərinin reseptinə uyğun olaraq əla qəlyanaltı və ya tam səhər yeməyi alacaqsınız.
Bu ləzgi yeməyinin adı İsrailin ənənəvi pişmiş yumurta şakşukasının adı ilə üst-üstə düşür. Ancaq ortaq cəhətləri yalnız yumurtadır. Ləzgilər özləri də "şakuka" sözünün onlara aid olmadığını istisna etmirlər, çünki onu ləzgi dilindən heç bir şəkildə tərcümə etmək mümkün deyil.
Şakuka tələbənin ən yaxşı dostu ola bilər. Hazırlanması asan və eyni zamanda çox doyurucu yeməyin məhsulları da bahalı deyil: yumurta, kəsmik və un. Həm də faydalıdır, zülallar, karbohidratlar və vitaminlər ilə zəngindir.

Oxunub: 438

Əlavə olunub: 25.09.2022 16:51

Mədəniyyət İdarələri

Mədəniyyət Müəssisələri

Aktivlərimiz